Muraturi asortate

de Constelatialeu in Muraturi, 7 Oct 2013 | 6352 vizualizari

 

Te agati de ele iarna,la o fripturision,sau se agata ele de tine,cum o dai sunt delicioase.....cantitatile sunt variabile,deci fiecare pune cat si ce are,in functie de buget....Coane Fanica....sa-l citam pe Nenea Iancu,ca sigur si el manca muraturi....

 

INGREDIENTE

  • Cantitati varialbile de legume,cat sa umplem 2 borcane de 3 l
  • gogonele
  • sfecla rosie
  • ardei capia verde si rosu
  • morcov
  • varza alba
  • varza rosie
  • dovlecei
  • usturoi
  • gutui
  • telina
  • frunze de telina
  • bete de marar
  • saramura
  • la 1 l de apa 1 lingura de sare grunjoasa si o lingurita de zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni mai mici.Asezam in borcane altaernand diversele legume pana umplem borcanul.Pregatim saramura.Apa cu sarea si zaharul se dau in clocot si apoi se toarna in borcane,se lasa cca 20 min sa se aseze bine,daca mai este nevoie mai turnam saramura.Deasupra punem frunze de telina si bete de marar,inchidem ermetic cu celofan si capac,dupa caz.Eu am folosit ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza, in saramura