Retete de suflet
Se stie ca eu iubesc mult mancarurile grecesti. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.
Ingrediente musaka:
Ingrediente sos bechamel:
Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.
Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.
Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.
Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.
Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.
Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!