Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci

de papabundetot in Porc, 9 Oct 2013 | 3165 vizualizari

 

Sunt adepta mancarurilor rapide,mai ales ca mare parte din noi nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a sta in bucatarie,personal, doar in weekend ma pot bucura de acest rasfat,de a gati fara stres si parca si atunci nu reusesc sa stau in bucatarie pe cat mi-as dori.De aceea pentru retetele de peste saptamana caut mereu solutii ca preparatele mele sa fie rapide si nu foarte solicitante.Cu aceasta reteta am reusit sa fac asta,mancarea a fost gata in timp record si a fost si laudata pentru aromele ei :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 5-6 catei de usturoi
  • 500 gr ciuperci
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 morcovi mici (pentru decor)
  • cimbru,curry,chilly,
  • ghimbir macinat
  • paste fainoase Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci:

Muschiul de porc l-am curatat de pielitele de pe el,apoi l-am taiat felii de aproximativ 3 cm latime, pe care le-am mai aplatizat cu mana (ca sa se gateasca repede),le-am pus intr-un castron si le-am asezonat cu curry,chilly,cimbru si ghimbir macinat,si le-am lasat sa stea asa cateva minute bune (10-15 min).Dupa acest timp,am incins o tigaie cu putin ulei de rapita,am luat fiecare bucata de muschi si am trecut-o prin pesmet si apoi am pus-o in tigaie sa se prajeasca frumos pe ambele parti.

Intr-o oala cu apa si sare am fiert pastele.

Ciupercile le-am spalat si apoi le-am taiat felii,le-am pus intr-o tigaie cu ulei de rapita si usturoiul tocat marunt,sare,piper si curry si le-am lasat sa se inmoaie un pic.Cand au fost aproape gata,o parte din ciuperci le-am bagat la blender si le-am zdrobit,apoi am adaugat peste ele smantana si le-am pus inca putin la foc.Ciupercile care au ramas intregi, o parte le-am amestecat cu sosul obtinut in blender si o parte am pastrat pentru a decora farfuria.Morcovii i-am taiat bastonase subtiri si i-am prajit in tigaie alaturi de muschiul de porc,apoi i-am scos pe un servet de hartie si i-am folosit tot pentru a adauga culoare in farfurie.

Pastele le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj,le-am scurs si le-am adaugat in tigaia cu sosul de ciuperci unde le-am mai lasat putin sa isi imprumute aromele.

Am servit pastele cu sos de ciuperci alaturi de feliutele de muschi in crusta de pesmet.O mancare mai usoara,de seara dar si foarte rapid de preparat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de pesmet si paste cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Schnitzel vienez