Nectar de corcoduse

de anuta in Sirop / Compot, 18 Iun 2019 | 7686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 500 g zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de corcoduse:

Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol.
Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele, apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare, fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

19.06.2019, 18:04

Panacris 1

19.06.2019, 20:09

Rocsi 1

19.06.2019, 20:55

Ce as servi si eu acum un pahar de nectar, de la rece!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]