Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot

de gaby_duceag in Slow Cooker, 4 Sep 2015 | 5231 vizualizari

 

Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat. O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana gem de prune
  • 1/2 cana apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • cateva linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1/4 cana ulei
  • o cana si 1/2 faina alba
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • cateva pere mici
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot:

  • pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot  Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
  • intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
  • amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
  • adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
  • faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
  • trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
  • la final incorporeaza nuca
  • pune hartie de copt in vasul aparatului Crock-Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
  • niveleaza frumos
  • perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor  casuta samburilor
  • introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
  • selecteaza din meniul aparatului programul "low" si timpul 3:30
  • de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
  • spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
  • prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

urmareste prepararea prajiturii, e posibil ca in functie de cata faina ti-a intrat in compozitie sa fie gata si dupa 3:15- 3:20.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L