Pacherri giganti umplute cu carne de porc

de Andra_Constantinescu in Paste, 1 Noi 2016 | 3556 vizualizari

 

Am gasit in Kaufland aceste paste gigante si m-am gandit sa le umplu cu carne, reteta fiind asemanatoare cu cea de lasagna cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • Sos Ragù:
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • 150 ml ulei;
  • 500 g carne tocata de porc;
  • 125 ml vin alb;
  • putin piper negru macinat;
  • 300 ml suc de rosii;
  • sare.
  • Sos Besciamella:
  • 50 g unt;
  • 50 g faina;
  • 500 ml lapte cald;
  • o lingurita de nucsoara;
  • sare si piper dupa gust.
  • In plus:
  • 12 paste paccheri giganti + 1 l apa + putina sare;
  • 125 g cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pacherri giganti umplute cu carne de porc:

Sos Ragù:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca.

Tijele de apio se spala si se taie rondele.

Aceste legume se calesc intr-un wok cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si putin piper negru macinat si se lasa la fiert pana cand scade vinul in totalitate. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa la fiert circa o ora, la foc mic, mestecand din cand in cand.

Intre timp se prepara sosul Besciamella:

Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele cald (treptat), nucsoara si sare si piper dupa gust si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune o cratita cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa da in clocote se adauga pastele si se fierb 7-8 minute, dupa care se scot si se clatesc cu apa rece. 

Intr-un vas patrat se pune un strat de sos Besciamella, se aseaza pastele in pozitie verticala si se umplu cu sos Ragù. Restul sosului se pune printre paste. Se toarna restul de sos Besciamella, apoi se adauga cascavalul ras. Vasul se introduce la cuptor pentru 25 de minute.

Daca sosul Besciamella se intareste, se mai pune la foc impreuna cu putina apa si se amesteca energic cu telul pana cand redevine lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pacherri giganti umplute cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune