Paine de casa

de deyutzky in Piine, 2 Mar 2014 | 16209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 paini:
  • cca 750-800 gr faina de grau
  • 40 g drojdie proaspata
  • cca400 ml apa calduta (daca mai este nevoie se mai adauga dupa)
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de Kefir
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 2-3 lingurite seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia o dizolvam in apa calduta cu zaharul.

Se pune faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei se face o gropita in care se pune drojdia dizolvata, sarea, uleiul si kefirul. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald aprox 1 h.

Scoatem aluatul din tava si rupem bucati din el formand bastonase mai groase.

Tapetam o tava de paine/cozonac cu hartie de copt si punem bastonasele de aluat. Mai lasam aluatul 15 minute la crescut in tava.

Batem oul cu un praf de sare si ungem cu el painea. Deasupra punem semintele de floarea soarelui.

Preincalzim cuptorul si dam tava la foc mic-mediu pana cand se rumeneste frumos, aprox. 40-45 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Luckycake 1

03.03.2014, 20:47

painea facuta in casa e cea mai buna

nadea68 1

03.03.2014, 21:22

ador painea facuta in casa...abia am scos di cuptor si eu

Lia_ 1

04.03.2014, 19:34

ce bine arata. fac des paine cand ma apuca, ar fi cazul sa nu mai fac din minte, sa mai schimb reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3