Paine mediteraneana la tava

de RuxyRux in Piine, 18 Aug 2015 | 4915 vizualizari

 

Minunata...cred ca ar fi descrierea perfecta....cu miez pufos delicios, coaja subtire aromata cu rozmarin si ulei de masline, parmezan din belsug...... foarte gustoasa....sper ca v-am tentat astfel incat sa o si incercati...merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina
  • 2 pliculete de drojdie uscata( 14gr.)
  • 2 lingurite si jumatate rase de sare
  • 3 lingurite de zahar( brun)
  • 60 ml ulei de masline( plus 3 linguri pentru uns painea)
  • 600 ml apa calduta
  • rozmarin
  • masline
  • sare de mare grunjoasa
  • parmezan (o canita)
  • tava 25/35 adanca( eu am avut Delimano ceramica)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine mediteraneana la tava:

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu mult) se cresteaza adanc si se lasa apoi la crescut in loc cald, pana isi tripleaza volumul (o ora, o ora si jumatate).

Luam aluatul il pliem de cateva ori si il adunam intr-o bila. Vom intinde coca cu mana direct pe foaia de copt asezata in tava.

Facem cateva gropite cu degetul in aluat pana jos la baza tavii si stropim cu ulei de masline si presaram rozmarin tocat si sare grunjoasa apoi punem deasupra feliute de masline si presaram parmezan dupa dorinta.

Mai lasam aluatul 30 de minute la crescut( sau pana incingem cuptorul la 200 de grade).

Vom coace painea timp de 30 de minute. 

Scoatem painea din cuptor si o lasam la racit inainte sa o taiem cu cutitul, desigur putem rupe un coltisor de pofta! Miroase divin! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta