Pasca Panacris

de Panacris in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4455 vizualizari

 

O pasca reinventata!

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru blat:
  • oua 10 bucati,
  • faina alba de grau 10 linguri cu varf,
  • zahar tos 10 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • lamaie 1 bucata,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • margarina ptr uns tava 1 lingura,
  • sare iodata 1 praf,
  • ingrediente ptr umplutura:
  • branza de vaci scursa 500 g.,
  • zahar tos 5 linguri,
  • oua 4 bucati,
  • stafide 2 linguri,
  • gris 2-3 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar pudra 2 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris:

Mod de preparare pentru blat:

Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus, 1 lingura de ulei. Faina se cerne, apoi se adauga in ploaie impreuna cu praful de copt, stins cu zeama de lamaie, amestecand usor pana se inglobeaza toate ingredientele. In tava tapetata cu margarina si faina se toarna jumatate de compozitie si se pune la cuptor la foc mic, pana se prinde putin si capata luciu deasupra.

Pentru umplutura: Branza de vaci se freaca bine cu zaharul tos, ouale, esenta de rom, sarea si grisul. Se scoate tava din cuptor cu aluatul, se toarna crema de branza, apoi restul de compozitie ce a ramas, se presara stafidele si se da la cuptor imediat, cca. 30 de minute.

Dupa ce s-a racit se presara zahar pudra si vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si visine