Pate din ficat de viţel

de sisterskitchen in Ficat, 20 Feb 2012 | 8807 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult această reţetă pe care am împrumutat-o de la Daniel - big brother:)
Este o reţetă cu un gust aparte şi care se pregăteşte foarte uşor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de viţel /pui
  • 100 g bacon
  • 1 ceapă
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • scorţişoară
  • oţet balsamic
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 cană de lapte
  • trei felii de franzelă
  • opţional nişte ardei iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de viţel:

Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune zahărul şi amesteci până se caramelizează, laşi să se răcească totul. Scurgi pâinea bine şi o pui în blender împreună cu amestecul din tigaie şi mixezi până devine un amestec omogen.

Se răstoarnă într-un bol şi se ornează cu ceapă verde tocată mărunt. Se dă la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de viţel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

sisterskitchen 1

21.02.2012, 13:10

Multumim!

kamy 1

21.02.2012, 13:28

bun si asa

MIUTA 1

22.02.2012, 17:49

Foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de pasare