Pere caramelizate

de Miha in Dulciuri, 29 Oct 2009 | 21639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate:

Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.

Le-am servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]