Piece Montee (Croquembouche)

de Brindusa in Torturi, 27 Mai 2010 | 7123 vizualizari

 

Acest desert se face in Franta pentru masa tinerilor casatoriti. Am vazut poze cu adevarate opere de arta realizate de cofetarii francezi.

 

INGREDIENTE

  • 20 gogosele de ecler
  • 225 + 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 1 lingura esenta de vanilie  
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata marunt

Pentru caramel

  • 225 g zahar
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piece Montee (Croquembouche):

Eclerurile se fac ca aici

Crema

Incalzeste bine cele 50 ml de lapte si pune-le peste ciocolata. Amesteca sa se topeasca ciocolata.

Dizolva amidonul in 50 ml lapte.

Amesteca oul intreg si apoi galbenusurile in amestecul cu amidon. Amesteca restul de lapte cu zaharul si pune pe foc sa dea un clocot. Toarna 1/2 din laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu cu telul, ca sa nu se taie oul.

Pune restul de lapte din nou sa dea un clocot. Toarnadin nou in fir subtire peste crema, batand continuu cu telul. Pune crema pe foc mic, amestecand, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul, ciocolata si vanilia. 

Dai la rece acoperita bine la suprafata cu folie de plastic, ca sa nu faca pojghita. Poti pastra crema la frigider pana e gata sa fie folosita.

Caramelul

Ingredientele se amesteca intr-o craticioara, pana cand are aspectul de nisip umed. Se pune zaharul pe foc mediu si se lasa, fara sa se amestece pana ce incepe sa se topeasca pe la margini si fumega in mijloc. Incepe sa amesteci din cand in cand, aducand zaharul netopit pe margini ca sa se topeasca. Ai grija sa nu se arda zaharul.

Montarea

Cu varful de la posh fa o gaura in fiecare choux si umple-le cat de multa crema  poti.

Inmoaie fundul a cate un choux in caramel si fa din ele un cerc pe o farfurie. Continua cu un nou strat deasupra, si asa mai departe pana ce termini toate gogoselele. Orneaza cu caramelul ramas.

 

SURSA

 

TIPS-URI

1

desertul se consuma in aceesi zi in care este facut, pentru ca zaharul caramel este foarte instabil. Pana adoua zi, chiar tinut in frigider, se topeste si se zahariseste si toate ornamentele dispar

Daca ti-a placut reteta noastra "Piece Montee (Croquembouche)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Sidy 1

28.05.2010, 09:14

Ce mi-as dori sa fac parte din categoria..."miri" Macar pentru 5 minute sa pot gusta din bunatatea asta
Felicitari ai de la mine *****

Oana 1

07.06.2010, 22:42

Brindusa 1

07.06.2010, 23:15

Mersic, Oana. Unde ai fos plecata de nu te-am mai vazut in ultima vreme?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras