Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici

de Satisfyyourcravings in Curcan, 26 Aug 2017 | 5459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame piept de curcan, taiat felii ( se poate inlocui cu piept de pui, dar se lasa intreg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin proaspat, tocat
  • coaja de la 1 lamaie
  • sare, piper
  • 1/4 cana faina
  • 4 felii bacon, tocat
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 1 cana supa de pui sau legume (poate fi obtinuta din cub concentrat)
  • 2 piersici, fara samburi, feliate
  • 1 lingura de miere
  • 200 grame mozzarella
  • busuioc proaspat (eu am folosit mini busuioc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. 

Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se indeparteaza din tigaie. Se adauga putin ulei, daca este nevoie.

Se prajesc bucatile de carne in grasimea ramasa de la bacon, pana devine aurie, 4-5 minute pe parte. Se reduce focul la mediu, se adauga vinul si supa si se gateste 10-15 minute, avand grija sa nu ramana fara lichid. 

Se adauga baconul inapoi in tigaie, impreuna cu mozzarella rupta in bucati si feliile de piersici. Se stropesc piersicile cu miere, se transfera tigaia in cuptor, pe raftul superior si se lasa 5 minute, pana cand mozzarella s-a topit si piersicile sunt usor caramelizate. 

Se adauga busuiocul si se serveste imediat, cu sosul ramas in tigaie, mozzarella si piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in folie la cuptor