Piept de pui cu ananas

de UrsanMihaela in Pui, 3 Mar 2018 | 4317 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult aceasta combinatie carne de pui, ananas si cascaval.
Acum multi ani am participat la un concurs cu aceasta reteta si am luat un frumos premiu .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept pui
  • 30 ml ulei
  • 300g cascaval
  • rondele de ananas ( compot )
  • sare - dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ananas:

Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel.
   Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile.
   Se pun in tigaia de teflon bucatile taiate de piept de pui, una langa alta si se adauga foarte putina apa si se da la foc potrivit. Se pune capacul pe tigaie.
   Dupa ce apa a scazut si carnea este rumenita, se intoarce carnea pe cealalta parte, se adauga ulei astfel incat sa fie unsa tigaia si se presara sare dupa gust.
   Se deschide compotul de ananas si se scurg rondelele de sirop.
   Se taie cascavalul in felii subtiri.
   Peste carnea gata rumenita se pune pe fiecare bucata de carne o rondea de ananas si o felie de cascaval. Se mai tin pe foc 1-2 minute, cat sa se inmoaie cascavalul ( tigaia trebuie acoperita ).
   Se ia cu paleta fiecare bucata de carne.
   Se poate servi cu diverse garnituri.

TIPS-URI

1

Dupa ce se pune cascavalul nu mai trebuie tinut pe foc mult timp, deoarece se poate topi cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac cu legume