Piept de rață cu piure de cartofi

de elucubratiiculinare in Rata, 20 Noi 2012 | 12554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură oțet balsamic,
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță boabe piper.
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • sare.
  • Opțional:
  • sos de fructe de pădure.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rață cu piure de cartofi:

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.  

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.  Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)

Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm. Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos. Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă. Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.  

Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.   Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.

Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert. Se potrivește de sare. Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.

Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun. Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rață cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]