Piftii (racituri) cu carne de pui

de Razvan Constantinescu in Pui, 28 Dec 2019 | 8004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne de pui (gheare, aripi, capatani, pipote, inimi)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 1 capatana mare de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii (racituri) cu carne de pui:

Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea.

Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne.

Se pune oala la foc mic pentru circa o ora.

Se lasa oala sa se depresurizeze 20-30 de minute, apoi se poate deschide.

Ceapa se arunca, iar morcovul se taie rondele si se pune impreuna cu carnea in caserole sau castroane.

Se curata usturoiul.

Dupa ce zeama din oala se raceste, se adauga peste ea usturoiul pisat si gelatina (care se dizolva separat cu putina zeama din oala). Se potriveste de sare. Se amesteca bine si se strecoara peste carne.

Piftiile (raciturile) se lasa la rece pentru a se inchega, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftii (racituri) cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de racituri de porc