Pilaf cu ciuperci

de Tabita _ in Mancaruri de post, 1 Mar 2019 | 9608 vizualizari

 

O mancare gustoasa. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

Mai intai se curata si se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.
Ciupercile se scurg de apa.
Orezul se pune intr-un bol cu apa.
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper, boia.
Apoi se adauga apa. De 3 ori mai multa decat cantitatea de orez.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic pentru aproximativ 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand incet ca sa nu se prinda mancarea de fundul cratitei cu grija sa nu se sfarame bobul de orez.
La final se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]