Pilaf sarbesc

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 5324 vizualizari

 

O reteta delicioasa care nu necesita foarte mult timp si nu are multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 300 ml orez
  • 900 ml supa de pui
  • 1 rosie decojita
  • sare
  • putin ulei (am folosit foarte putin, 2 linguri)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt.

Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine alb). Tocam rosia marunt, adaugam peste orez, dupa care turnam si supa clocotita. Punem capacul si lasam sa fiarba orezul. Timpul de fierbere depinde de orez, cel ma bine intre timp sa mai amestecam si sa gustam.

Daca se simte ca e aproape fiert inchidem capacul si lasam sub capac  minute. Daca mai este nevoie adaugam sare.

Se serveste cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post recomand sa fierbeti supa din zarzavat proaspat, din care ulterior puteti face o salata cu muraturi si zeama de lamaie. (eu nu folosesc delicat, vegeta etc. )

2

am servit langa pulpe fierte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi frantuzesti