Pizza cu margine de branza

de CarmenBlue in Pizza, 15 Apr 2014 | 2866 vizualizari

 

Desi sunt toata ziua pe bucataras.ro (fiica-mea zice ca sunt dependdenta :D), nu am intotdeauna timp sa postez retetele incercate. Dar, acum 2 zile, am facut prima mea pizza de casa si, din fericire pentru mine si familia mea, am incercat reteta Dianei_k (http://www.bucataras.ro/retete/pizza-cu-margine-de-branza-51932.html) si ii multumesc din suflet :*. A iesit un aluat si o pizza nemaipomenita!!! Dementiala, cum zice baiatul meu. Foarte, foarte bun aluatul si usor de lucrat. Ca sa nu mai zic de rezultatul final. Dragi bucatarasi, incercati cu toata increderea ca nu o sa va para rau! P.S. Sa nu va luati dupa calitatea pozelor. Specialista (fiica-mea :)) nu era disponibila.

 

INGREDIENTE

ALUATUL

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub mic de drojdie (25 g)
  • 1 lingura sare
  • 1 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline

UMPLUTURA

  • 200 g telemea rasa amestecata cu iaurt grecesc
  • 4-5 linguri ketchup
  • salam uscat
  • sunca
  • masline
  • ciuperci
  • amestec de condimente Italia (Kaufland)
  • cascaval
  • porumb din conserva
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu margine de branza:

Se sfarama drojdia cu o furculita si se amesteca cu apa calduta in care am dizolvat zaharul. Se presara putina faina si se lasa la crescut 10=15 minute.

Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face o groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe masa (nu necesita faina in plus) si se imparte in doua parti. O parte se intinde cu sucitorul in tava asternuta cu hartie de copt, cealalta se intinde intr-o fasie lunga, lata de o palma. Pe fasia de aluat se intinde telemeaua rasa si amestecata cu iaurt, se ruleaza sul, si apoi se taie felii late de 2cm. Se aseaza fiecare bucata pe marginea aluatului de pizza.

Se unge blatul cu ketchup. Se presara cu salam, ciuperci, masline, porumb, fiecare dupa placere si in functie de ce are in frigider. Se condimenteaza.Se rade cascavalul si se introduce in cuptor. Se coace la 200 de grade timp de 20 de minute (sau dupa cum stiti ca va coace cuptorul).

Pofta bune si multumesc diana_k!


 

TIPS-URI

1

Este foarte buna si a doua zi, nu se intareste deloc.

2

Abia am mai reusit sa prind cateva bucati sa le fac poza :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu margine de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ubulika 1

16.04.2014, 08:58

superrrrr!!

CarmenBlue 1

16.04.2014, 13:33

Va multumesc, dragii mei prieteni si va doresc Sarbatori Luminate

pity19 1

16.04.2014, 14:11

Nu am incercat niciodata sa fac pizza asa , oricum arata tare bine!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie