Pizza la tigaie cu faina de malai la baza

de Gagarin in Pizza, 29 Mar 2016 | 4361 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi ati fost la pizza Hut sa gustati un blat clasic de acolo dar vreau sa va zic ca puteti face si voi acasa un aluat asemanator si o pizza delicioasa.
Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=f4M48_62TNo

 

INGREDIENTE

  • faina 500g
  • apa 250 g
  • ulei 2 linguri
  • sare 2g
  • drojdie sfert/jumate de cub- depinde cum va grabiti :)
  • cascaval 200 g
  • ementaler 200 g
  • pasta tomate(concentrat 30%) 50 g
  • condiment pizza 5g (busuioc, oregano, cimbru)
  • sunca 100 g
  • salam picant 100 g
  • carnati 100 g
  • ciuperci 100 g
  • ceapa verde 50 g
  • ardei rosu 50 g
  • porumb 70 g
  • masline 70 g
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie cu faina de malai la baza:

Se pune drojdia maruntita in apa si se lasa 5 minute, se toarna apa cu drojdia peste faina, adaugam sare si ulei si ne apucam de malaxat.

Dupa 8 minute portionam aluatul in 3, il facem bilute si il punem intr-o oala uleiata si il acoperim. Il lasam la dospit aprox. 30 de minute.

Cu o spatula luam aluatul si il intindem in tigaia uleiata in care am presarat faina de malai. 

Prima data ungem aluatul cu sos(pasta de tomate 30% amestecata cu putina apa si condimentul pizza). Eu prefer rosii San Morezano crescute la tara si stoarse acasa (cel mai bun sos).

Punem branza si apoi carnea iar dupa legumele. Pe deasupra toping de ementaler.

Se baga la cuptor la aprox 360 grade Celsius. (eu nu am timer nici gradatie de temperatura deci tin pizza in cuptor dupa ochi)

Scoatem afara din cuptor si savuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie cu faina de malai la baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]