Imi place mult pizza cu aluat pregatit in casa. Si imi mai place faptul ca la aceasta activitate participa toata familia.
Ingredientele sunt pentru 2 tavi de pizza. Eu, insa, am pregatit numai o tava cu pizza, iar din restul de aluat am facut a doua zi niste strudele.
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Aluatul este acum pufos, il mai framantam un pic, apoi il impartim in doua. O parte se da la frigider, iar cealalta se mai framanta putin cu oregano ca sa il incorporam, apoi se intinde in foaie potrivit de groasa.
Se asaza aluatul in tava, pe foaie de copt, se unge cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Timp: aprox 1h.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/pizza-rustica.html
1
Sfat! Acest tip de aluat poate fi utilizat si pentru prepararea placintelor si tartelor. Din aluatul ramas, eu am pregatit si niste strudele.
2
Sfat! Acest tip de aluat se poate da si la frigider pentru a creste.