Placinta aperitiv

de Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2013 | 6881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri iaurt(sau un Cremosso mic)
  • 7-8 linguri de ulei
  • sare
  • Pentru compozitie:
  • 500 g ficat pui
  • 500 g inimioare + pipote
  • 2 cartofi micuti
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv:

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

Punem la fiert ficatul impreuna cu inimioarele si pipotele, schimbam apa de 3 ori.Separat punem si cartofii la fiert. Dupa ce s-au racit tocam cubulete ficatelul, inimioarele pipotele si cartofii, le asezonam cu sare, piper si cimbru(sau alte condimente) si spargem cele 4 oua peste sa le lege compozitia.

Cat timp se odihneste aceasta, scoatem aluatul din frigider, si il impartim in 2 parti inegale. Partea mai mare facem o foaie astfel incat sa imbracam o forma de tarta unsa in prealabil cu unt, punem compozitia si deasupra intindem o foaie cat sa acoperim placinta. Ungem cu ou batut bine si o dam la cuptor pana se rumeneste pe margini.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]