Placinta cu mere si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 4606 vizualizari

 

Desi este o varianta vegana, merita toate laudele, are un gust senzational, un aluat foarte foarte bun,  aromata si parfumata....ce poti sa-ti doresti mai mult de la o placinta cu mere asa ca la mama acasa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 3/4 plic drojdie uscata
  • 100 ml apa calda
  • 3 linguri pline de sirop de artar
  • vanilie( sau daca doriti si coaja de portocala Bio)

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 3 linguri sirop de artar
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si sirop de artar:

Apa calda si uleiul, siropul de artar, vanilia( coaja de portocala) se pun intr-un vas larg( lighenas de framantat), se adauga faina cernuta, praful de sare si drojdia uscata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta aluatul( nu mult) si se lasa deoparte la loc cald ( langa ochiul aragazului) pana pregatim umplutura.

Merele se spala, se curata se razuie si se amesteca cu siropul de artar, vanilia si scortisoara.

Se tapeteaza o forma rotunda de tarta in stil clasic cu ulei si faina.

Coca se imparte in doua bucati.

Eu am intins aluatul pe o hartie pergament( nu necesita infainare), m-am ajutat de o folie de prospetime pusa deasupra,  apoi am pus foaia in tava tapetata.

Am adaugat merele si deasupra urmatoarea foaie de placinta.

Placinta a stat la cuptor aprox. 35 de minute la 180 de grade.

Se poate portiona calda. 

Am pudrat placinta cu zahar pudra vanilat si m-am bucurat de ea! :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mirela0911 1

25.09.2016, 14:18

Am venit la placintaaaaa!

RuxyRux 1

25.09.2016, 18:04

Multumesc Daniela!

RuxyRux 1

25.09.2016, 18:04

Hai Mirelusa dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas si piersici