Mi-a facut pofta reteta postata de dulceatadetrandafiri . Ideea de a folosi bere mi s-a parut interesanta astfel incat, cu multumirile de rigoare pt. reteta "Placinta cu carne si bere" postez acum si varianta mea care -zic eu- este foarte gustoasa.
Am tocat la blender ceapa si miezul de paine alba. Intr-un bol am amestecat carnea cu ceapa si miezul, sare, piper, cimbru si chimen. Intr-o tigaie incapatoare am calit totul doar cateva minute pe foc mare, ca sa-si lase sucurile. Intr-o forma de copt unsa am asternut cam 4-5 foi de placinta. Peste foi am pus carnea racita. apoi am pus inca un strat de 4 foi si cu un cutit ascutit am portionat placinta.
Am batut cele 3 oua cu berea si un praf de sare si am turnat peste placinta din tava. Dupa un sfert de ora timp in care s-a imbibat sosul de bere am dat tava la cuptot la foc potrivit pentru 45 minute verificand de cateva ori . Este delicioasa servita fierbinte, chiar si a doua zi.
1
ca sa iasa pufoasa am folosit o tava mai mica ca sa fie stratul de carne mai inalt.