Placinte cu branza sarata si chimen

de simona72 in Piine, 15 Mar 2013 | 17101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 800 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte batut sau iaurt
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr brinza sarata in amestec( burduf, telemea, oaie)
  • 2 oua
  • 2 linguri mari de smantina
  • o lingura gris
  • frunzele de la 3 fire de ceapa verde
  • sare daca mai este cazul
  • o lingurita chimen
  • pt uns:
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza sarata si chimen:

Facem un aluat dospit din ingredientele mai sus mentionate sau il faceti ca si mine la masina de paine.

Cit dospeste aluatul pregatim umplutura: brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale, si smantina si amestecam bine. Adaugam frunzele de ceapa verde taiate feliute, chimenul, grisul si sare daca mai este necesar.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul il impartim in doua, punem o parte din el pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem o foaie si taiem patrate pe care le umplem cu compozitia de brinza. Adunam colturile in mijloc si punem fiecare placinta in tava tapetata cu hirtie de copt. Le mai lasam inca o ora la loc caldut la dospit, le ungem pe fiecare cu ou batut (oul sa fie la temperatura camerei), mai presaram pe deasupra chimen si le dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-17 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza sarata si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte wassa