Prajitura Alba ca zapada

de Lavinia in Prajituri, 30 Iul 2014 | 53558 vizualizari

 

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 600 g faina

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 5-6 linguri de frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Foi:

Am mixat ouale cu un praf de sare,zaharul ,zaharul vanilat si coaja de lamaie pana au devenit cremoase.(2-3 minute)

Am turnat uleiul in fir subtire amestecand bine cu un tel .

Peste compozitia de oua am adaugat laptele la temperatura camerei si amoniacul stins in zeama de lamaie.

Am omogenizat bine si am inceput sa adaug treptat din faina.

Cand s-a ingrosat suficent am adaugat faina pe masa de lucru si am framantat pana am obtinut un aluat moale ,nelipicios si usor de intins.

Am impartit aluatul in 4 bucati egale.

Cu ajutorul unui sucitor am intins foi subtiri pe dosul tavii pe care le-am intepat din loc in loc cu o furculita.

Am copt fiecare foaie pana s-a aurit usor.

Crema:

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Faina am amestecat-o cu amidonul ,zaharul si coaja de lamaie.

Am turnat laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Am pus crema pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat .

Am luat crema de pe foc ,am adaugat zeama de lamaie si zaharul vanilat si am amestecat bine pana am obtinut o crema omogena.

Crema racita,la temperatura camerei am mixat-o cateva secunde.

Am adaugat lingura cu lingura din untul moale peste crema si am mixat bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Asamblare:

Foaie /crema/foaie/crema/foaie/crema/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.(de preferat 1 zi)

Am topit ciocolata alba cu frisca lichida apoi am glasat prajitura.

Am dat din nou prajitura la rece pana s-a intarit glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca zapada"