Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Sep 2014 | 40847 vizualizari

 

Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos este o delicatesa racoritoare si exotica, ce te va duce cu gandul la soare, plaja si palmieri. Aceasta prajitura are la baza un blat  de cacao, completat cu o crema fina si aromata de nuca de cocos, iar pentru un plus de savoare, este acoperita cu un strat generos de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos
  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos:

Cum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos

Blat

Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.

Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit.

Sirop

Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.

Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.

Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .

Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.

Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Incercati si prajitura cu nuca de cocos sau prajitura Tosca. Recomandam si prajitura cu foi si gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

27.09.2014, 21:26

Mi-ar placea sa o degust!

Constelatialeu 1

28.09.2014, 23:27

Ce bine arata,musai sa o fac,ca tare imi plac batoanele bounty....

megan91 1

25.02.2015, 16:50

1. cu doar 3 linguri de lapte n-o sa iasa un aluat, va fi prea gros si greu de mixat.
2. cu 1 lingurita praf de copt nu va creste, mai bine folosesti amoniu stins cu lamaie.
am incercat-o si daca urmaresti pasii astia nu va iesi ca in poza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani