Prajitura chinezeasca

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 29576 vizualizari

 

Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena :D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 6 albusuri
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • *ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Incalzim cuptorul la 170-180 grade. 

Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao, faina si omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compizitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate.... se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.

Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.

Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.

Razuim niste cioco deasupra sau  stropim cu ciocolata calduta si consumam. 

Desavarsita prajiturica!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Merisor 1

11.01.2013, 21:04

Si eu as rontai glazura de-aia, ca bine arata

MonaMimi 1

11.01.2013, 22:33

Sim0na 1

12.01.2013, 12:00

Tare bine arata chinezoaica asta.. si daca-i si cu rontait, e si mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat