Prajitura Clujeanca

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 16803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 12 nuci taiate cu cutitul (sau stafide)
  • 1 praf de sare
  • bicarbonat
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina sau unt
  • Glazura:
  • 100 g margarina sau unt
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Clujeanca:

Blat: Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi se adauga 7 linguri de lapte, faina, cacaoa, nucile si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine si apoi se adauga si albusurile batute spuma cu restul de 150g zahar. Se coace in tava unsa si fainata cca 40 min. Cand s-a racit se indeparteaza marginile si se taie in doua pe inaltime. Se ung ambele foi cu crema.

Crema: Se bate putin oul cu praful de sare, zaharul, vanilia, faina si laptele. Se pune apoi la fier la bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se freaca untul si se adauga treptat cate o lingura de crema in unt. Deasupra acestei creme se intinde glazura.

Glazura: Se pune la topit, la bain-marie, margarina cu zaharul farin si cu cacao. Se omogenizeaza bine fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se pune peste crema cu lingura si se netezeste cu lama cutitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Clujeanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

16.02.2013, 09:26

ce bine arata!!

dorina82 1

16.02.2013, 14:03

Arata tare bine,,felicitari,o s-o incerc cat de curand!!

Constelatialeu 1

16.02.2013, 19:09

Ce bine arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri colorate de iarna