Prajitura Clujeanca

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 16709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 12 nuci taiate cu cutitul (sau stafide)
  • 1 praf de sare
  • bicarbonat
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina sau unt
  • Glazura:
  • 100 g margarina sau unt
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Clujeanca:

Blat: Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi se adauga 7 linguri de lapte, faina, cacaoa, nucile si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine si apoi se adauga si albusurile batute spuma cu restul de 150g zahar. Se coace in tava unsa si fainata cca 40 min. Cand s-a racit se indeparteaza marginile si se taie in doua pe inaltime. Se ung ambele foi cu crema.

Crema: Se bate putin oul cu praful de sare, zaharul, vanilia, faina si laptele. Se pune apoi la fier la bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se freaca untul si se adauga treptat cate o lingura de crema in unt. Deasupra acestei creme se intinde glazura.

Glazura: Se pune la topit, la bain-marie, margarina cu zaharul farin si cu cacao. Se omogenizeaza bine fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se pune peste crema cu lingura si se netezeste cu lama cutitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Clujeanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

16.02.2013, 09:26

ce bine arata!!

dorina82 1

16.02.2013, 14:03

Arata tare bine,,felicitari,o s-o incerc cat de curand!!

Constelatialeu 1

16.02.2013, 19:09

Ce bine arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză (fără aluat)