Prajitura Clujeanca

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 16108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 12 nuci taiate cu cutitul (sau stafide)
  • 1 praf de sare
  • bicarbonat
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina sau unt
  • Glazura:
  • 100 g margarina sau unt
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Clujeanca:

Blat: Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi se adauga 7 linguri de lapte, faina, cacaoa, nucile si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine si apoi se adauga si albusurile batute spuma cu restul de 150g zahar. Se coace in tava unsa si fainata cca 40 min. Cand s-a racit se indeparteaza marginile si se taie in doua pe inaltime. Se ung ambele foi cu crema.

Crema: Se bate putin oul cu praful de sare, zaharul, vanilia, faina si laptele. Se pune apoi la fier la bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se freaca untul si se adauga treptat cate o lingura de crema in unt. Deasupra acestei creme se intinde glazura.

Glazura: Se pune la topit, la bain-marie, margarina cu zaharul farin si cu cacao. Se omogenizeaza bine fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se pune peste crema cu lingura si se netezeste cu lama cutitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Clujeanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

16.02.2013, 09:26

ce bine arata!!

dorina82 1

16.02.2013, 14:03

Arata tare bine,,felicitari,o s-o incerc cat de curand!!

Constelatialeu 1

16.02.2013, 19:09

Ce bine arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si dulceata!