Prajitura cremoasa cu blat de cocos

de lira in Prajituri, 8 Aug 2010 | 16916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 250 g margarina/ unt
  • 1 plic de frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa cu blat de cocos:

Pentru blat  batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la cuptor pana se rumeneste putin. Facem testul cu scobitoare, cand nu se mai lipeste e gata.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, iar dupa ce se topeste zaharul adaugam budinca si laptele. Transferam compozitia intr-o oala si dam la foc pana se ingroasa amestecand continuu, dupa care lasam compozitia la racit. Untul se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza, dupa care adaugam cate o lingura dn compozitia de crema incorporand pe rand toata crema. Atentie! crema trebuie sa fie complet rece, altfel riscati sa se taie cand amestecati cu margarina / untul!

Crema rezultata se pune peste blatul racit, peste care adaugam frisca batuta. Eu am folosit un pieptene pentru patiserie pentru a decora prajitura.

Prajitura se da la rece pentru cateva ore, cat sa se intareasca crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa cu blat de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta umpluta