Prajitura cu branza si cirese

de naomy in Prajituri, 14 Oct 2011 | 5056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 mil de lapte
  • 130 gr de unt topit si racit
  • 150 mil iaurt grecesc dulce cu grasime de 10%
  • 20 gr de zahar pudra vanilat
  • 3 oua
  • un praf de copt
  • PT UMPLUTURA
  • 500 gr branza de vaca
  • 400 gr de cirese fara sambure din compot
  • 100 mil de smantana
  • 100 gr de zahar pudra vanilat
  • 1esenta de vanilie
  • 20 gr rom
  • topping de cirese pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cirese:

In primul rand punem cirese in rom si le lasam pana pregatim aluatul . Apoi facem un aluat un pic mai gros ca cel de clatite din ingredientele de mai sus. Eu am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat iaurtul ,untul,laptele si ultima oara faina amestecata cu praful de copt. Le-am mixat bine si am pus jumatate din cantitate la copt la cuptorul incins la 180 grade circa 15 min ,timp in care am pregatit umplutura.

Mixam ouale cu zaharul si smantana, apoi adaugam branza sfaramata si esenta de vanilie ,amestecam cu o lingura de lemn si apoi introducem si  ciresele impreuna cu romul. Amestecam bine si cand au trecut cel 15 minute scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza peste si acoperim cu aluatul ramas si din dam din nou la cuptor si o mai lasam 30-40 minute .

Cand e rece prajitura o decoram cu topping de cirese dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si mac