Prajitura cu crema de vanilie fara coacere

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Apr 2016 | 5278 vizualizari

 

O prajitura fara coacere, dar delicioasa, trebuie facute in dubla compozitie, pentru noi a fost prea putina Reteta am gasit-o mai demult tot aici pe Bucataras :) Reteta si aici- http://noiinbucatarie.ro/desert-rapid-cu-biscuiti/

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 25 de biscuiti
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 cafea mai slaba
  • cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie fara coacere:

Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit.

Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert.

3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa mestecand continuu.

Inmuiem biscuitii in cafea si punem pe fundul vasului. Adaugam crema, iar deasupra mai punem un strat de biscuiti inmuiati in cafea ( nu foarte mult ca se vor rupe).

Se da la rece pentru 1-2 ore.

Inainte de a servi, se pudreaza cacao deasupra prajiturii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga diferite esente.

2

Crema se poate face si de ciocolata

3

Biscuiti pot fi insiropati si in compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca