Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale

de katty in Dulciuri, 17 Ian 2018 | 6036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi:
    • 12 linguri zahar
    • 12 linguri apa
    • 12 linguri ulei
    • un praf de sare
    • 2 oua intregi
    • coaja rasa de la o portocala
    • faina cat cuprinde(aproximativ 600 gr)
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    crema:
    • 350 ml zeama de portocale
    • 150 ml apa
    • 4 linguri zahar
    • 1 plic budinca cu aroma de frisca
    • c oaja rasa de portocale
    • 100 gr unt
    • 150 ml frisca lichida
    200 gr gem de caise sau de portocale glazura:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 30 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale:

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine. Pe un blat bine  infainat turnam compozitia. Adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios.Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat intr-o foaie pe hartie de copt si o coacem pe dosul tavii pana se rumeneste usor. Coacem pe rand cele 4 foi si le lasam sa se raceasca. Intr-o craticioara cu fund dublu punem zeama de portocale, apa, zaharul si budinca si amestecam la foc mic pana se ingroase.Dam jos, punem untul si amestecam energic. Adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema sa se raceasca. Mixam frisca si o amestecam cu crema racita.  Asezam prima foaie, punem jumatate din crema de portocale, a doua foaie, gemul, a treia foaie, restulde crema si ultima foaie. Punem deasupra prajiturii un blat greu si o lasam la rece pentru cateva ore. Indepartam apoi blatul si turnam glazura facuta din ciocolata alba si frisca topite impreuna la bain marie.Lasam prajitura la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

17.01.2018, 18:56

interesanta prajiturica

Geanina87 1

18.01.2018, 10:17

Rocsi 1

18.01.2018, 19:43

Cat de mult iubesc eu prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii! Minunata este prajitura ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti si nuca caramelizata