Prajitura cu gem de prune

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 23 Mai 2011 | 25041 vizualizari

 

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din copilaria ei. Si, peste toate, mirosul acela innebunitor care invada fiecare coltisor al casei, de gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
  • Aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • aprox. 400 gr faina
  • Umplutura:
  • 350 gr gem de prune
  • 200 gr zahar
  • 5 albusuri
  • 100 gr nuci pisate
  • 50 gr migdale
  • o lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere svaba