O prăjitură mereu savurată cu plăcere în casa bunicilor, tăiată în semilună;) eu, m-am trezit prea târziu:D s-a răcit prea tare prăji, și nu s-a mai putut tăia;) Bineînțeles că am adus îmbunătățiri, dar vă asigur că e la fel de delicioasă, s-a evaporat mai mult de jumătate de când am porționat-o ;)
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se adaugă gălbenușurile, untul topit, dar rece, și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredintele. Făina amestecată cu praful de copt, se adaugă în ploaie și se înglobează ușor în compoziția de ouă. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, sau un pic de unt și făină presărată;) Fructele confiate și migdalele se presară deasupra ;)
Prăjitura se dă la copt, în cuptorul preîncins, la 200 g cca. 45 de minute ;)