Prăjitură cu nucă

de Panacris in Dulciuri, 17 Dec 2014 | 7216 vizualizari

 

Am primit o provocare și cum sunt Bucătăraș Minunat, nu puteam dezamăgi colegele;) Mi-a sărit în ochi :D Prăjitura cu nuci a Xandrinei ;) Simplă, bogată în arome și delicioasă. Așa cp am ”purces” la treabă. Concluzia colegelor și ele bucăterese pricepute, a fost că seamănă la gust cu Tăvălita, așa că am denumit-o Tăvălita simplificată, deoarece a trecut peste faza de înmuierie și apoi tăvălire prin nucă ;) P.S. A, adus și Zmeilor, câteva margini, și pentru poza finală :D ;)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • Zahăr tos Mărgăritar 150 g
  • Peltea de căpșuni a la Panacris 3 linguri,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Rama mit Butter 100 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom de la Dr Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 250 g.
Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 400 ml,
  • Zahăr tos Mărgăritar 200 g,
  • Cacao neagră Dr. Oetker 2-3 linguri, dizolvată în lapte rece,
  • Rama mit Butter 200 g,
  • Nucă măcinată cca. 300 g.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă:

Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!). După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă laptele, pelteaua, zahărul vanilinat cu aromă de rom și făina amestecată cu praful de copt, un strop de sare și unul de oțet. Se amestecă compoziția până se înglobează toate ingredientele și se toarnaă intr-o tavă tapetată cu foia de pergament, punându-se la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, blatul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcorit.

Între timp ne ocupăm de cremă. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă, mai puțin Rama mit Butter și se pune amestecul la fiert, atât cât să se topească zahărul. După ce s-a răcorit un pic se adaugă Rama mit Butter bucățele și se amestecă energic, până se înglobează în cremă.

După ce blatul s-a răcorit se taie bucățele potrivite direct în tavă, apoi se toarnă crema călduță peste blat, inclusi marginile. Se presară nucă din belșug și se lasă la rece până a doua zi. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"