Am preparat mai întâi caramelul.
Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca.
Am pus vasul iarasi pe foc si am lasat sa mai fiarba cateva clocote pâna cand sosul are o textura fina uniforma.
Am lasat sa se raceasca.
Perele le-am taiat felii si am scos casuta semintelor.
Intr-o tava am pus caramelul,apoi feliile de pere.Am presarat deasupra putin zahar si scortisoara.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit pâna când s-au înmuiat putin perele.
Intre timp am preparat blatul.
Am mixat ouale cu zaharul pâna si-au dublat volumul,am adaugat uleiul câte putin.
La final faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat usor cu un tel.
Am pus compozitia in tava peste pere si am mai lasat la cuptor 35 de minute.
Verificati cu o scobitoare când este copt.
Am oprit focul si am lasat sa se raceasca.
Când s-a racit complet,am desprins marginile prajiturii de catre tava si am rasturnat pe un platou.
Am pus prajitura la frigider si am preparat crema de brânza.
Am mixat toate ingredientele pâna am obtinut o crema fina.
Am pus crema deasupra prajiturii si GATA,ne asezam frumos la masa si mâncam pâna când ne mustra constiinta.