Prajitura englezeasca (reinventata)

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 3402 vizualizari

 

Am schimbat putin ingredientele din reteta Laurei , dar a fost asa cum mi-am inchipuit -bestiala .
Laura multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • · 50 gr merisoare
  • · 200 gr nectarine deshidratate
  • · 150 gr zahar brut
  • · 150 gr unt moale
  • · 100 gr nuca
  • · 100 gr migdale
  • · 300 gr faina
  • · 3 oua
  • · 1 praf copt
  • · 1 praf sare
  • Topping
  • · 150 gr zahar brut
  • · 50- 60 gr smantana grasa
  • · 50 gr unt
  • · 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca (reinventata):

Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.

Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam un sirop astfel: punem apa cu zaharul pe foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Dam deoparte si lasam la racit.

Nucile si migdalele le macinam .

Untul moale il mixam cu restul de zahar si adaugam pe rand ouale , amestecand bine dupa fiecare . Adaugam in fir si siropul din zahar si apa , praful de copt, faina , nucile si migdalele si piureul de fructe. Apoi punem faina .

Compozitia o turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava rotunda cu margini detasabile) unsa cu unt si tapetata cu faina .

Dam la cuptorul preincalzit (180 grade) cam 40 minute .

Topping :

Intr-o cratita punem pe foc zaharul si il lasam sa se caramelizeze .

Cand are culoarea chiilimbarului punem peste el apa si il lasam sa se topeasca .

Oprim focul si cu grija adaugam untul , amestecand energic si smantana .

Din acest topping punem peste prajitura scoasa din cuptor si racita putin 3/4 iar restul il lasam pentru momentul in care taiem o felie.

TIPS-URI

1

nucile si migdalele sunt mai bune daca inainte de a fi macinate le tinem in cuptorul incalzit cam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura englezeasca (reinventata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.11.2013, 22:13

Mmmm delicioasa

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Susu zaharull brut este nerafinat , nu este atat de mult procesat si este mai usor de digerat .

anca_rm 1

04.11.2013, 09:55

Miuta , Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ochi de bufnita