Prajitura in dungi

de Lia_ in Prajituri, 12 Noi 2014 | 37485 vizualizari

 

Propunere pentru sarbatorile care se apropie. Multumesc, Mirela (miremirc.ro)

 

INGREDIENTE

  • BLAT MAC
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 lg mac
  • BLAT CACAO
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 4 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf de cacao (3 daca este decolorata)
  • BLAT NUCA
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg nuci macinate
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 170 g ... pana la 200g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt gras
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata cu lapte (+ 50 alba daca vrei sa desenezi dungi albe pe deasupra)
  • 1 lg unt
  • 2 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele.

2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie:

BLAT MAC

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu macul si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Ajuta mult daca ai o paleta triunghiulara cu talpa plata cu care servesti feliile de tort cu care sa nivelezi.

BLAT CACAO

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu cacao si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi

BLAT NUCA

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu nuca si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi.

CREMA

1. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund gros. 

2. Toarna in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasa amestecul sa se raceasca.

3. Mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. 

4. Adauga peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.

ASAMBLARE

Scoti hartia de la cate un blat, pe masura ce il asamblezi.

In ordinea de la baza in sus:

Blat mac

1/2 crema

Blat cacao

1/2 crema

Blat nuca

GLAZUREZI - cele 3 ingrediente le topesti intr-o craticioara la bain marie (pui ciocolata rasa / maruntata bine, merge repede fara ca sa se arda), pe foc mic. Eu am desenat si dungi albe din ciocolata alba topita la bain-marie (pe abur). Lasa prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi poti taia si servi.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

De retinut prescurtarile din culinar: lgr=lingurita, lg=lingura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie