Prajitura in dungi

de Lia_ in Prajituri, 12 Noi 2014 | 38088 vizualizari

 

Propunere pentru sarbatorile care se apropie. Multumesc, Mirela (miremirc.ro)

 

INGREDIENTE

  • BLAT MAC
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 lg mac
  • BLAT CACAO
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 4 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 lg cu varf de cacao (3 daca este decolorata)
  • BLAT NUCA
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 150 ml smantana
  • 5 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 5 lg nuci macinate
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 170 g ... pana la 200g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt gras
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata cu lapte (+ 50 alba daca vrei sa desenezi dungi albe pe deasupra)
  • 1 lg unt
  • 2 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in dungi:

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele.

2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie:

BLAT MAC

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu macul si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Ajuta mult daca ai o paleta triunghiulara cu talpa plata cu care servesti feliile de tort cu care sa nivelezi.

BLAT CACAO

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu cacao si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi

BLAT NUCA

1. Intr-un castron cu margini inalte mixaezi spuma oul cu zaharul.

2. Adaugi smantana.

3. Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.

4. Amesteci faina cu nuca si adaugi. 

5. Torni in tava (protejata de hartie). Nivelezi.

CREMA

1. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund gros. 

2. Toarna in ploaie grisul peste el, amestecand pana se ingroasa. Lasa amestecul sa se raceasca.

3. Mixeaza untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. 

4. Adauga peste el adaugam din grisul racit, lingura cu lingura.

ASAMBLARE

Scoti hartia de la cate un blat, pe masura ce il asamblezi.

In ordinea de la baza in sus:

Blat mac

1/2 crema

Blat cacao

1/2 crema

Blat nuca

GLAZUREZI - cele 3 ingrediente le topesti intr-o craticioara la bain marie (pui ciocolata rasa / maruntata bine, merge repede fara ca sa se arda), pe foc mic. Eu am desenat si dungi albe din ciocolata alba topita la bain-marie (pe abur). Lasa prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi poti taia si servi.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

De retinut prescurtarile din culinar: lgr=lingurita, lg=lingura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in dungi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie