Prajitura Lica

de iry-gabriela in Prajituri, 30 Ian 2017 | 5154 vizualizari

 

Prima dată încercată, dar și cu succes realizată. 

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 4 foi de napolitane
  • 600 de biscuiți digestivi
  • 600 de zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 250 unt sau margarină
  • esență de rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lica:

Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. 

Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop.

Se da deoparte adaugandu-se biscuiții. Se amesteca până se încorporează toții biscuiții. 

Apoi se mai pune la fiert pentru 1-2 minute, după care, se lasă la răcit  (dar nu de tot), după care se adaugă untul sau margarina și esență. 

Se ung foile de napolitana, cu aceasta cremă, după care se dă la rece până a doua zi, punând deasupra o greutate pentru a presa foile.

TIPS-URI

1

Opțional, se pot adăuga și stafide înmuiate în apă caldă sau nuci tăiate bucăți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise la pahar