Prajitura Minty Blanc

de La Ancuta in Prajituri, 15 Iun 2011 | 10190 vizualizari

 

M-a obsedat prajitura aceasta de cand am vazut-o pe blogul Licutei, apoi a urmat o avalansa de ispite :)). Eu am ales insa o varianta mai putin neagra (dar o voi incerca si pe cea neagra :D). Am ales menta pentru ca musafirii mei sunt mari iubitori de menta (prin musafiri a se intelge: nasul nostru :))) Pot doar sa va spun ca este foarte fina, buna si racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 linguri sirop de menta
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minty Blanc:

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.

Pentru crema:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5-10 minute.

Punem la foc mic 50 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati.. Lasam sa se topeasca apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.

Dizolvam gelatina pe baie de abur si o adaugam peste ciocolata topita. Adaugam
apoi restul de unt si zaharul pudra si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam siropul de menta si amestecam.

Mixam cei 200 de ml de frisca ramasa apoi o incorporam in amestecul de ciocolata cu menta.

Punem crema peste biscuiti si dam la frigider cateva ore. Dupa ce s-a intarit bine crema, rasturnam pe un platou si desprindem usor folia alimentara.

Pentru glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic si lasam putin sa se racoreasca. Ornam prajitura cu glazura usor racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minty Blanc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire