Prajitura "O noapte la Venetia"

de anca_rm in Prajituri, 6 Mai 2014 | 21694 vizualizari

 

Am vazut-o la mai multi bucatarasi si trebuia sa o incerc . Este buna si arata bine :).
Am facut reteta de la Miha .

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.

Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)

Blat cu cacao:

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam bine.

Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.

Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .

Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .

Scoatem blatul  si-l lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .

Punem la fiert pe foc mic.

Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.

Se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.

Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.

Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.

Pentru glazura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .

Peste crema se toarna glazura de ciocolata

Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .

Sursa

 

TIPS-URI

1

mancati cu pofta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de vis