Prajitura pufoasa cu piersici

de - Andreea - in Prajituri, 14 Mar 2016 | 3597 vizualizari

 

Se face rapid si este atit de buna...atit de pufoasa...Singurul lucru ce l-as schimba ar fi ca as pune mai multe piersici :) 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 300 gr piersici din compot
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cu lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu piersici:

Punem intr-un bol untul moale (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si mixam bine pana obtinem o crema pufoasa . 

Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem faina, praful de copt, plicul cu zaharul vanilat si cele doua linguri cu lapte si amestecam bine pana obtinem un aluat destul de dens . 

Tapetam o tava de forma rotunda cu hartie de copt (sau ungeti cu unt si tapetati cu faina).Turnam in tava jumatate din compozitie. 

Piersicile le scoatem din compot si le feliem . 

Peste primul strat din tava, asezam un strat de piersici feliate peste care punem restul de compozitie.

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pentru circa 40 minute, pana ce suprafata prajiturii este usor colorata. 

Dupa plac, presaram cu zahar pudra, feliem si servim. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu piersici