Pui cu conopida

de Dana_Retetegg in Pui, 23 Noi 2012 | 6203 vizualizari

 

Eu pana acum 2-3 ani nu mancam conopida decat murata, iar acum o savurez in multe variante. E chiar gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am pus 2 pulpe si 1/2 piept),
  • 500 - 600 g conopida,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei rosu,
  • 3-4 linguri bulion sau ketchup de casa,
  • 1 rosie,
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • putina boia dulce,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu conopida:

Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda.

Carnea de pui bine spalata am portionat-o.

Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de pui.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus capacul lasand sa fiarba innabusit 20-25 de minute. Am mai amestecat din cand in cand.

Am adaugat apoi ardeiul tocat si am mai lasat 10-15 minute.

Spre final am pus conopida rupta in buchetele. (daca folositi conopida cruda o puneti impreuna cu ardeiul).

Am adaugat apoi rosia decojita si tocata marunt, bulionul si condimentele. Am mai lasat pe foc 10 minute.

Apoi am pus patrunjelul si am oprit focul.

Am servit fierbinte cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]