Pui la cuptor cu gutui

de anca_rm in Pui, 14 Oct 2016 | 4657 vizualizari

 

Ador gutuile atat in stare cruda cat si gatita. Le gatesc in multe feluri , de la placinta taraneasca de mere si gutui pana la sos de gutui.
Sambata am optat pentru un pranz cu gutui, carne si cartofi .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
  • 2 gutui maricele
  • cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura miere
  • 2 lingura ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu gutui:

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu )

Intr-un castron  amestecam sosul de soia , mierea, ghimbirul si o lingura de ulei . Cu acest amestecam ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte , o lasam sa se odihneasca.

Cartofii ii curatam , eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie , cam cat un ou de curca J.

Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime , am scos semintele si partea tare de la cotor.

Intr-o tigaie incinsa punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda .

Intr-o tava antiaderenta asezam pe margine cartofii si gutuile iar in mijloc carnea . Peste toate turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute ).

Daca aveti cartofi mari , cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

15.10.2016, 06:49

Ce pranz bun!

stefy_a 1

15.10.2016, 16:45

foarte bun!

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulet cu chiftelute