Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

de mirela0911 in , 8 Aug 2018 | 4238 vizualizari

 

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative. Iar pentru acest pranz delicios mi-au venit in ajutor noile condimente de la la Delikat, cu ingrediente 100% naturale si fara aditivi sau monoglutamat.  
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pulpe superioare
  • 4 buc pulpe inferioare
  • 300 g iaurt grecesc
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt condimente pentru pui Delikat
  • 1 lgt boia iute Delikat
  • piper negru boabe Delikat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 lg ulei de masline
  • usturoi granulat
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lgt rozmarin Delikat
  • ardei copti (am avut la congelator de data aceasta)
  • apa
  • sare, zahar si otet (dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti:

Se spala bine bucatile de carne, apoi se sterg de apa.

Intr-un bol se pune iaurtul si se adauga sarea, piperul proaspat macinat, condimentele pentru pui, boiaua de ardei iute si granulele de usturoi. Se amesteca bine, apoi se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt. Se omogenizeaza, apoi se pun bucatile de carne in acest sos. Se amesteca bine astfel incat sa fie cuprinse pe toate partile cu iaurt si se da la rece pentru cel putin o ora (sau se poate peste noapte).

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se scot bucatile de carne si se asaza in tava intr-o parte. 

In restul de sos se adauga condimentele pentru cartofi si rozmarinul maruntit. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun in sos si se amesteca bine apoi se toarna in cealalta jumatate a tavii. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade C si se lasa pana se rumenesc si sunt gatite bine atat carnea cat si cartofii.

Ardeii se scot de la congelator (sau se pot coace chiar atunci) si se lasa la dezghetat. Intr-un bol se pune apa rece, sare, zahar si otet in functie de gust. Se amesteca bine pana se dizolva toate, apoi se introduc ardeii in aceasta zeama (noua asa ne place, sa fie zeama dulce acrisoara).

Se aranjeaza cartofii si carnea pe farfurie si se serveste alaturi de salata de ardei copti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot marina bucatile de carne de cu seara si se lasa peste noapte.

2

Salata de ardei copti e mai buna daca, inainte de servire, se da la rece (in cazul in care se coc ardeii pe loc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă