Pulpe de pui umplute, învelite in bacon

de Panacris in Pui, 1 Apr 2014 | 20330 vizualizari

 

Un fel doi sățios, pe gustul Zmeilor, numite și sarmale în bacon. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezostate 8 bucăți,
  • carne tocată amestec cca. 300 g.,
  • bacon feliat 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • ou de rață 1 bucată,
  • boia dulce de ardei,
  • ceapă chives.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui umplute, învelite in bacon:

 Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura. Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe un fund de lemn, se așează feliile de bacon, pulpa de pui, o lingură de umplutură, se rulează și se așează într-o tavă termorezistentă. Eu am folosit dry cooker;)Tava se pune la gătit neacoperită în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu, întorcându-se rulorile să se rumenească pe toate părțile. Rulourile se servesc fierbinți alături de garnituri preferate. Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui umplute, învelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute