Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

de silvi0ara in Vita, 28 Mai 2010 | 6430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g rasol alb de manzat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100ml vin alb demisec
  • 3 cepe rosii
  • 500g cartofi noi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 3 pahare supa de carne sau apa
  • 1 foaie dafin
  • cimbru proaspat cateva frunze
  • oregano proaspat cateva frunze
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita sumac(condiment arabesc-optional)
  • 1 capatana usturoi proaspat
  • 1 lingurita faina de orez
  • 1 legatura marar proaspat tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman:

Carnea se curata bine de pielite,se taie in bucati care se pun in vasul roman impreuna cu uleiul,supa,vinul si condimentele.Se acopera vasul si se da la cuptor la 200gC pentru o ora.Se scoate apoi vasul,cu atentie se ridica capacul sa nu va ardeti de la abur,se adauga ceapa taiata julien,cartofii,cateii de usturoi intregi,pasta de tomate amestecata cu faina de orez,apoi se completaza cu supa sau apa,cat sa acopere carnea si cartofii, si se da din nou vasul la cuptor pana ce cartofii sunt facuti.

La final se adauga mararul proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

rivka 1

28.05.2010, 22:32

minunata mancarea!imi lasa gura apa

Ina 1

28.05.2010, 23:14

aoleu, ce vad aici

madi_marin 1

29.05.2010, 12:39

ce bine arata.... si sosul acela scazut ce culoare are....mmmmm.....nebunie.... bravo... 5 furculite de la mine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă