Am revenit la topul 50, cu cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .
Usor de preparat, nu necesita mare vanzoleala la bucatarie. Daca mai aveti si stoc de peste la congelator, atunci e floare la urechi.
Eu am facut o oala mare de stoc de peste si surplusul l-am congelat.
Sa trecem la treaba.
Pentru reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon sunt necesare urmatoarele ingrediente: somon, morcovi, telina, praz, cartofi, smantana, marar.
Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon
Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii; prăjiți până prazul devine translucid, aproximativ 2 minute.
Adăugați stocul de peste trecut prin sita. Se aduce la fierbere și se fierbe aproximativ 10 minute la foc mediu. În acest moment, cartofii ar trebui să fie aproape gata.
Adăugați bucățile de somon și smântâna, și mai fierbeți aproximativ 5-6 minute, din când începe să fiarbă.
Opriți focul și adăugați mararul, sare și piper. Acoperiti cu un capac și așteptați încă 10 minute .
Supa de somon este gata.
Optional se serveste cu felii de lamaie.
1
Proportia dintre cartofi si somon este de 1:1
2
Fierbeti supa la foc mic