Reteta de preparare a papanasilor

de LC in Dulciuri, 27 Oct 2012 | 5200 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Am ajuns si eu la reteta cu nr. 100! Yuhuuuu!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg branza dulce
  • 5oua
  • 300 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • un varf de bicarbonat
  • faina cat cuprinde ( cam un kg a fost necesar la mine)
  • 100 ml ulei
  • o lingurita scortisoara
  • dulceata de mure
  • smantana
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara, uleiul,  dupa care le-am adaugat peste branza si am amestecat bine bine. Incepem sa turnam din faina putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza...Punem atata faina cat necesita pentru a nu fi lipicios aluatul si a il putea modela in mana ( luam o lingura de aluat, trecem mana prin ulei sau faina pentru a nu se lipi si facem un inelus). Din compozitia mea au rezultat 26 de papanasi....si vreo 20 bobite. Ii prajim in uleiul bine incins si din abundenta, pentru a avea loc sa se manifeste si sa se ridice la suprafata! Ii scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei si ii servim calzi sau reci cu smantana si dulceata!

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti